Billige varmepumper er oftest for dyre i drift

Hvis du skal have en varmepumpe skal du passe på ikke at blive nærig. Bliver man nærig, ender man lige pludselig med en varmepumpe der ikke klarer det job, du gerne ville have den til, ligeså godt som du regnede med. Denne dårlige oplevelse skal du endelig ikke udsætte dig selv for ved at købe en for billig varmepumpe, for det betaler sig absolut ikke på den lange bane. Det kan altså godt betale sig at investere lidt mere i din varmepumpe. Og hvorfor så det?

Tager for meget strøm i forhold til udbytte

En af de mange grunde til at betale lidt ekstra for en varmepumpe er, at hvis du giver lidt mere i den første engangsinvestering, kommer du til at kunne hive mange af pengene hjem igen på at de ikke bruger ligeså meget strøm til at varme dit hus op med. Det giver jo ikke meget mening at have en varmepumpe hvis du næsten ikke kan spare noget alligevel. Derfor skal du være sikker på at der er ordentlig strømeffektivitet i den varmepumpe du køber. Det er nok ikke nemt at overbevise sig selv om at man skal betale nogle tusinde kroner mere for en varmepumpe man sagtens kan få billigere, men det giver mening hvis man regner list på det, og det er ikke engang kun strømmen man kan spare på.

Pålidelighed

En varmepumpe der er meget billig er også i større fare for at gå i stykker. Dette kan ende med at blive både dyrt, og tidskrævende for dig, og dermed kan hele din fortjeneste måske forsvinde igen. Derfor giver det ikke så meget mening at spare alt for mange penge. Det betaler sig ikke at spare på varmepumpen.

Disclaimer