Sådan finder du gratis billeder

Der kan være mange situationer, hvor man kan have brug for at illustrere en tekst med et godt billede. Det kan f.eks. være en sang, en artikel i et blad, på en hjemmeside, i en skoleopgave el.lign. at et godt billede lige vil sætte prikken over i´et. Og der findes en hel del steder, hvor man kan købe billeder, som man kan bruge i sine tekster.

Men der findes faktisk også ganske mange steder, hvor man kvit og frit kan hente billeder. Et af disse steder er på gratis-billeder.dk. Her kan man hovedsageligt finde danske dyre- og landskabsbilleder. Udvalget af billeder er ikke så stort, men dem der er der er ganske fine.

Specielt i udlandet findes der nogle hjemmesider, som stiller enorme mængder af gratis billeder til rådighed. Du kan finde en større oversigt over steder, hvor du kan hente gratis billeder på http://abouteverything.dk/gratis-billeder/. Siden lister både danske og udenlandske hjemmesider med billeder.

Selv om mange af siderne angiver, at deres billeder er gratis, er det dog for det meste en god idé at kigge betingelserne nærmere igennem. Ofte kræver hjemmesiderne alligevel en eller anden form for ”betaling”. F.eks. i form af et link fra den side, hvor du bruger billedet eller en eller anden form for akkreditering af fotografen. Nogle gange skal man også betale, hvis man vil hente billedet i høj opløsning. I artiklen om gratis billeder på abouteverything.dk er der ved mange af de anførte sites også angivet info omkring deres nærmere betingelse for download og anvendelse af billederne.

 

Disclaimer