IT-konsulent med speciale i Linux SME server

Linux SME server fra contribs.org er et klippesolidt Linux server system baseret på CentOS. Begge dele kan downloades gratis på de respektive hjemmesider. Og er man ekspert i Linux kan man altså få sig et ganske stabilt server system til en meget overkommelig pris.

Det er dog de færreste forundt at have så meget styr på de forskellige Linux distributioner, at de både kan installere og konfigurere systemerne. Det kræver nemlig en stor ekspertise i SME Server at få systemet installeret og tunet optimalt. Selv om der er gjort meget ud af, at systemet skal være let at downloade og installere er der mange konfigurationsmuligheder, som kræver en del erfaring, for at udnytte systemet optimalt.

Hvor skal man hente hjælp?

IT-Konsulenterne hos Systemservice i Svenstrup har mere end 10 års erfaring med SME server systemet og endnu længere erfaring med Linux generelt. Så har du brug for ekspertbistand til at få etableret en SME Server er dette et godt sted at starte. Sammen kan i få fastlagt hvilket features i SME server i har brug for og hvordan det skal fungere i dagligdagen. Systemservice leverer komplet dokumentation for opsætningen sammen med systemet, så du fremover har dette tilgængeligt, hvis der bliver behov for at dykke ned i de nærmere detaljer.

Hvad kan man SME Server?

Der er mange features bygget ind i SME server systemet ”out-of-the-box”. Som nogle af de mest populære og anvendte kan nævnes:

·         Database server (MySQL)

·         Mailserver

·         Filserver

·         Webserver

·         Firewall

·         VPN-server

·         DHCP-server

·         DNS-Server

·         Backup-Server

 

De mest almindelige funktioner som en virksomhed har brug for, kan altså sagtens varetages af dette billige – og endog meget stabile – serversystem.

En andet meget stor fordel, udover at selve serversystemet er gratis er, at brugerlicenser heller ikke koster noget. Man kan altså som udgangspunkt opsætte ligeså mange bruge som man ønsker, forudsat at hardwaren er konfigureret, så det hele hænger sammen. Med andre ord: Det er bare at komme i gang – der er ikke meget at miste.

 

Disclaimer