Flere og flere finder en kæreste på nettet

Med den teknologiske udvikling har datingverden fået noget af en overhaling. I gamle dage fandt man typisk en kæreste i sit nærområde, hvor man enten kendte dem i forvejen, eller mødte nye mennesker hvis man flyttede til et nyt sted. I dag har internettet visket alle kommunegrænser og sågar landegrænser ud, og det er blevet muligt at møde mennesker fra alle steder i Danmark eller verden, ved hjælp af internettet. Typisk tilmelder man sig en side på nettet, hvor man så kan se forskellige profiler fra andre brugere, som man ved interesse kan rette henvendelse til, og håbe på at de svarer. En profil består ofte af et billede, og demografiske forhold som alder, køn og hvor i landet man befinder sig, så man hurtigt kan udvælge det man håber bliver den eneste ene.

Man skal dog ofte tage sig i agt på datingmarkedet. Der har været op til flere historier hvor mænd er blevet ”catfished” til at overføre store summer penge til kvinder fra andre lande, der så skulle besøge dem i Danmark. Det har dog vist sig, at kvinderne slet ikke eksisterede mange gange, og der bare sad en bagmand og indkasserede pengene, hvilket er et ”catfish”.

Hvilke danske datingportaler findes der?

I Danmark findes der rigtig mange datingportaler, men den mest kendte er Dating.dk, som i sin enkelthed er mellemled for to mennesker, som beskrevet ovenover. Der findes også andre sider, primært brugt af den yngre generation, som Tinder og Bumble. Tinder er en applikation til telefonen som gør nøjagtigt det samme som Dating.dk, hvor den eneste forskel er at Tinder giver dig en række personer, uafhængigt af mange af dine demografiske præferencer, og så kan man enten sige ”ja” eller ”nej” til kontakt. Og er man kommet lidt længere op i årene, er 40plus.dk det optimale bud.

 

Disclaimer