Udvalget af børnespil er stort

Der findes et hav af spil til børn. Mange spil er også familiespil, som alle aldre kan hygge sig med, men der udvikles og produceres også deciderede børnespil.

Tiden går med noget hyggeligt, når man spiller

Er der noget bedre end at sidde og spille et rigtigt godt spil? Med undtagelse af når man er blevet rigtigt uenige med ens søskende over et spil, og man slet ikke selv kan finde ud af at spille Matador, og ens far kraftigt må befale, at man pakker det Matadorspil helt sammen og langt væk ind bagest i skabet.

Ellers er det bare så godt og lærerigt at spille. Og ja, man kan da også lære noget af uenigheder – men ligefrem hyggeligt er det sjældent.

Den hyggelige tid er den hvor man spiller en omgang Mexican Train eller backgammon, imens vi venter på, at kartoflerne kommer i kog, eller når det er weekend, og regnen bare siler ned udenfor. Så er det for alvor spillevejr!

Hvad kan man fx lære af at spille børnespil?

Du kan fx blive bedre til alt fra de små tabeller, blive bedre til at tegne og udvikle din form- og farvesans. Spil for børn kan også opfordre børn til at være aktive og dermed forbedre motorikken. I kan også i mange bygge-op-spil få trænet jeres fingerfærdighed og evne til at finde det rette balancepunkt for en brik eller en byggeklods. I forbindelse med nogle børnespil, får du også trænet basale ting som at slå en terning, vente på at det bliver din tur eller trænet hånd-øje-koordination.

Der kunne nævnes endnu flere ting ved børnespil, som er rigtigt berigende, udviklende og gavnlige for børn, så der er ikke rigtigt nogle gode grunde til ikke at spille. Tværtimod. Børnespil er grobund for meget viden og udvikling. \lsdl

Disclaimer